Info over de database hier beneden

Kennis is macht !

Studeren op een interessante combinatie tussen hengst en merrie is dus verstandig

Foto van de hengst

Voor elke goedgekeurde hengst staat op de KWPN pagina van de hengst een foto van de hengst.

Door op LINK to KWPN te klikken, dit staat links naast de naam van de hengst in de TP hengsten DATA BASE hieronder, komt u op de pagina van die hengst in de KWPN database.

Als men vervolgens inlogt op de KWPN site (kan door rechtsboven op die pagina INLOGGEN aan te klikken (eenmaal ingelogd, blijft men zolang men niet uitlogt ingelogd)), dan kan men ook de opties die rechts onder menu staan gebruiken.

Waar is sperma van de hengst te krijgen ?

In het Menu rechts is onder beschikbaarheid aangegeven waar sperma van de hengst te krijgen is en of dit vers of bevroren is.

Stokmaat vererving

In het Menu rechts staat onder genetisch profiel voor de meeste hengsten een schatting of ze groter of kleiner zullen vererven. Hier staat een betrouwbaarheids getal bij.

Dus de betrouwbaarheid zou bijvoorbeeld laag kunnen zijn, dus bijvoorbeeld 40%.

Goed overzicht van de bloedlijnen achter een hengst

Door op LINK to HTL te klikken, eveneens links van de naam van de hengst, kom je op de horsetelex pagina die 6 generaties bloedlijnen van de hengst in beeld brengt.

TPhengsten database

Dit document is een document in ontwikkeling. Dit moet een centraal basis document voor de Tuigpaardhengsten worden om naar veel bronnen met info over de hengst te kunnen linken.